Pizza sa du?
Pizza er en rett man kan spise når som helst, ukedag, fridag, helg. Ja, du vet. Hele tiden, spesielt når man gjør den mye sunnere. Denne bunnen har jeg lagt min elsk på, det er en deig jeg bruker til det meste. Og den funker helt gull som pizza bunn
Til en pizza bunn trenger du
Pizza bunn – 13g protein – 2g fett – 28g karbohydrater (185 kalorier)
- 80g naturell kvarg/kesam/gresk yoghurt
- 50g pizza mel fra kolonihagen (evt. speltmel eller havremel)
- 1ts bakepulver
- Oregano, salt, pepper, hvitløks-pulver og løk-pulver
Sett ovnen på 200 grader, varmluft
Miks sammen alle ingrediensene og bland til du får en fin deig. Miks gjerne alt sammen med en skje før du legger den ut på benken og knar den godt sammen.
Form deigen på bakepapir og lag deigen i den tykkelsen du ønsker.
Sett pizza bunnen midt i ovnen og stek til den har blitt gyllen i ca. 10 minutter.
Tomatsaus
Saus – 7g protein – 1g fett- 2g karbohydrater
- 30g hakket tomat
- 30g mager cottage cheese
- Ca 1 ss sukkerfri ketchup
Ha alle ingrediensene i en blender og blend til cottage cheeseen har blitt glatt.
Smør over den stekte bunnen
Topping
topping – 34.2g protein – 3.5g fett – 2g karbohydrater
- 35g lett ost
- 100g kyllingfilet
- Banana peppers
Hele oppskriften
54.2g protein – 6.5g fett – 32g karbohydrater
Server gjerne med en deilig salat ved siden av
Velbekomme ❤️