Ostekake? Protein-kake?
Denne oppskriften kaller jeg egentlig for ostekake, men det er en oppskrift som det ikke inneholder noe form for ost, men masse proteiner. Så da ble det protein cake istedenfor. Denne “kaken” kan spises til frokost, lunsj eller kvelds. Og man kan fint bruke andre smaker enn det jeg har brukt her, men dette er en av mine favoritt smaker hittil.
Dette trenger du til en porsjon
44g Protein – 2g Fett – 35g Karbohydrater ( 343 kcal )
- 200g kvarg med vaniljesmak eller YT proteinyoghurt med vaniljesmak
- 25g Proteinpulver – jeg bruker White Chocolate Raspberry
- 35g Weetabix
- 0.25-0.5dl vann
- Sitronsaft
- Søtning
- Frosne bringebær
Start med å veie opp 35g weetabix, knus dette i en skål og tilsett 1ts sukring gold, litt salt og litt og litt vann til du får en fin blanding som kan formes ned i bunnen på skålen eller i ett glass.
Bland sammen ca. 1-2ts sitronsaft, kvarg og proteinpulver i en bolle og miks godt. Hell over weetabix bunnen.
Jeg heller ca. halve røren over bunnen før jeg legger frosne bringebær over og deretter tilsetter resten av kvarg blandingen og deretter litt bringebær på toppen. La stå i kjøleskapet i ca 2-3timer eller over natten.
Den kan fint spises med engang men da ville jeg ha varmet bærene i ca 30sekunder i micro før jeg tilsetter den. Og bunnen blir bedre når den får satt seg litt.
Nyt som deilig frokost med kaffen eller bare som snacks på kvelden. Proppfull av proteiner!
Velbekomme ❤️